KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / A 4 legnépszerűbb kisemlős

A 4 legnépszerűbb kisemlős

Szerző: Videokedvenc | 2012. november. 16. 06:34


A kisemlősök nagyon népszerűek hazánkban. Tartásuk nem túlságosan költséges és testméretük ellenére hatalmas szívük van, rengeteg boldogságot képesek adni a gazdinak. Ebben a cikkben a négy legnépszerűbb faj tartásához adunk tuti tippeket.


1. Hörcsög
Pici is, cuki is, vagyis ő egy tökéletes hobbiállat. Kitűnő társ gyermek mellé, aki így könnyen elsajátíthatja az állattartás alapjait. Gyakori hiba, hogy terráriumokban alakítják ki az élőhelyüket, ez azonban veszélyekkel járhat. Hátrány lehet továbbá apró termete és fürge mozgása. Babusgatásra nem a legalkalmasabb kisemlős a listán.




 

2. Házinyúl

Főleg húsvétkor sláger a házinyúl. Ilyenkor előszeretettel ajándékoznak felelőtlen szülők a gyermeküknek élő állatot, nem törődve a következményekkel, és a nyuszi igényeivel. A nyúl társas lény. Szakértőnk szerint csak abban az esetben tartsd magában, ha elég időd van arra, hogy foglalkozz vele. Ha állandó időhiányban szenvedsz, de nem szeretnél lemondani kedvenc nyuszidról, válassz partnert neki. Ilyen esetben természetesen fel kell készülni a szaporulatra is.


 


 
3. Tengerimalac
Ő is egy Jolly Joker. Nagyobb termete miatt nem annyira törékeny, mint egy picike hörcsög, így a közös játék is sokkal egyszerűbb vele. A nyúlhoz hasonlóan társas lény, 3-4 fős csoportokban ideális a tartásuk. Ha különböző nemű egyedeket zársz össze, akkor érdemes a nem kívánt szaporulatot a hímek ivartalanításával megakadályozni. Ha ez megtörtént, akkor nagyon sok boldogsággal ajándékozhatják meg a családot!



4. Vadászgörény
Mielőtt erre az állatra esne a választásod, érdemes megfontolni, mert a listán egyértelműen az ő tartása a legmacerásabb, anyagi értelemben is! A többiekkel ellentétben a vadászgörényeket rendszeresen kell oltatni, és a betegségek kezelése is komoly költségeket emészthet fel. Nagyon kíváncsi állat, felügyelet nélkül kárt tud tenni a lakásban és saját magában is. Őt csak akkor válaszd, ha elég időt tudsz vele eltölteni. Mozgásigénye a kutyáével vetekszik, ehhez pedig minden esetben a gazdira is szükség lesz!



 


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..