KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Állatságok a filmvásznon

Állatságok a filmvásznon

Szerző: Videokedvenc | 2012. február. 06. 12:14


Az állatvilág kitűnő téma, amit már számtalanszor feldolgozott az álomgyár. Legyen az kalandfilm, vígjáték, vagy dráma, bármilyen műfajban akad egy-egy emlékezetes alkotás. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk pár igazán emblematikus filmet, amit minden állatbarátnak látnia kell!




Kutyahideg (Eight Below, 2006)

Ez egy nagyon aranyos Disney-sztori, amit megtörtént esemény inspirált. A történet szerint egy kis expedíciós csoport a Déli-sarkvidéken dolgozik, mikor a gyilkos tél beköszöntével hirtelen távozniuk kell a helyszínről. 8 szánhúzó kutya viszont magára marad kikötve a telepen. Esélyük sincs a túlélésre, de a rendkívül intelligens kutyák irányítója (Paul Walker, Halálos Iramban) az életét kockáztatva is a segítségükre siet. Ez egy gyönyörű történet kutya és ember barátságáról!



Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)
Willy, a magányos bálna történetével bizonyára már mindenki találkozott. Az óceántól és családjától elszakított állat elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse, a tizenkét éves, igaz családi háttér nélküli utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, ám Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, és Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak. Ha állatos filmről esik szó egy társaságban, ez a Jolly Joker.



Fekete szépség (Black Beauty, 1994)
A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll, Fekete szépség, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban. Azt hiszi, minden ember olyan, mint első, szerető gazdái. Farmról farmra vándorol, kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Ebből a megható történetből kirajzolódik, hogy miként érezhet egy ló, ha emberségesen bánnak vele, és miképp, ha nem.



Marley meg én (Marley and Me, 2008)

Ez a film maga a nagybetűs élet. Egy házaspár családalapítását követhetjük benne végig az örömökkel és bánatokkal egyaránt. A történet főszereplője egy kölyöknek tündéri labrador, Marley. Ez azonban csak a látszat. Marley-nak saját akarata van, és ezt bizony nehezen viseli a gazdikat alakító Jennifer Aniston és Owen Wilson páros. A film közepén valószínűleg bárki képes lenne kinyírni a mihaszna ebet, ám a végére együtt pityergünk Groganékkel. A Marley meg én műfaja inkább dráma, mint vígjáték, így nem biztos, hogy érdemes megmutatni nagyon pici gyereknek, mert utána bizony sok kérdése lesz!
 

 


Hatalmas aranyos (Larger than Life, 1996)

Jack (Bill Murrray) nem akármilyen vagyont örökölt sosem látott apjától. Egy igazi elefántot, teljes nagyságában, s mindezt Amerika kellős közepén! A porcelánboltok mumusával azonban kezdeni kell valamit, ám Jacknek fogalma sincs, mire is képes egy amerikanizálódott ormányos. Csak néhány elefántos tény: kiszagolja a popcornt akár öt mérföldről is, ha húsz mérföldön belül másik elefántot észlel, ultrahangon cseveg vele és téged kihagy belőle. Naponta legalább két mázsa finomságot képes befalni és egy hektoliter vizet meginni és ha midezt biztosítod neki, akkor is gyanakodva fog figyelni.



Dr. Doolittle (1998)

Dr. Dolittle (Eddie Murphy) a legállatibb álatorvos, ugyanis ő tényleg beszéli a nyelvüket. Kezdetben határozottan bosszantja az ügy, hiszen fontos ember: egy négytagú család feje, köztiszteletben álló orvos, aki most készül élete legnagyobb üzletét megkötni. És egyébként is, rendkívül kínos állatokkal diskurálni. Dr. Dolittle élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, és igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára: a jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók, pingvinek.



Stuart Little kisegér (Stuart Little, 1999)

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: elhatározzák hát, hogy örökbefogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart, a kisegér hamar a Little család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rosszarcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében. Stuart nevelőapját az akkor még nem Doktor House-ként ismert Hugh Laurie alakítja.



Delfines kaland (Dolphin Tale, 2011)

A film egy különleges barátság igaz történetét idézi fel. Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg - de az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot.  Megmentője azonban nem feledkezik meg róla. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, mindenkit mozgósít, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost, készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre szaporodó segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe. A film története megtörtént eseményeken alapul. Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a moziváltozatban egész Amerikában a bátorság, az erő és remény szimbóluma lett a fogyatékkal élők és az egészségesek számára egyaránt.



Ace Ventura: Állati Nyomozó (Ace Ventura: Pet Detective, 1994)

Eltűnt a kis házi kedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantella, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jó Isten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és - keményen hadakozva mind a két balkezével - a legképtelenebb eredményre jut. Jim Carrey szédületes játéka majd’ 20 évvel a bemutató után is garantáltan mosolyt csal az arcokra.



 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..