KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Ez az öt leghűségesebb kutyafajta

Ez az öt leghűségesebb kutyafajta

Szerző: Videokedvenc | 2012. április. 18. 11:00


Kutyavásárlás előtt állsz, és nem tudod, hogy milyen lenne a neked való? Egy olyan társa vágysz, aki mindig melletted áll, és hűségesen szolgál történjék bármi? Összeszedtük az öt leghűségesebb kutyafajtát. Bennük garantáltan nem fogsz csalódni!




Golden retriever

Számos országban a népszerűségi lista élén található a fajta. Nem véletlenül! Mintha házi kedvencnek tenyésztették volna ki őket. Szemet gyönyörködtető küllemű, jó természetű, lelkiismeretes, megbízható vakvezető. Szőrzete közepesen hosszú, selymes, színe a sárgásvörös különböző árnyalataiban fordul elő. Mesterkiképzőnk is csak ajánlani tudja a gyerekes családnoknak.



Német juhászkutya
A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája, melyet idehaza is előszeretettel tartanak. A német juhászkutyát az éberség, a megbízhatóság és a koncentrálási készség ötvözete teszi kiválóvá. Szolgálatkészsége és határozottsága miatt a rendőrség első számú segítője lett, de használja minden olyan szervezet (katonaság, őrszolgálatok, vámőrség, stb.), amelynek sokoldalú, megbízható munkakutyára van szüksége. Kiváló pszichikai képességeinek köszönhetően családi ebként is tökéletesen helytáll: őrzi a területet, vigyáz a gazdik testi épségére, játékos, jófej társ a hétköznapokban.



Berni pásztorkutya
Rendkívül gusztusos, kellemes megjelenésű, a szentbernáthegyire hasonlító, de kisebb termetű eb. Magabiztos, barátságos, lassan érő, de jól nevelhető.  Szénfekete, sötét cserszínű jegyekkel és fehér csillagokkal ill. sávokkal tarkított puha, selymes bundája ragyogó, természetes fényű. Azoknak ajánljuk ezt a fajták, akik egy univerzális társat keresnek maguk mellé. Többet kell vele foglalkozni, mint a német juhásszal és a golden retrieverrel, de a törődést maximálisan meghálálja. Éber kutyusról van szó, házőrzésre talán a legalkalmasabb a listából.
 
 

Schnauzer
Talán nem a legszebb küllemű fajta, ennek ellenére rendkívüli népszerűségnek örvend, mint megbízható őrző-védő kutya. Energikus, tüzes, harcias, ugyanakkor kedves, szeretetreméltó, értelmes, családszerető eb. Nagytermetű, jó felépítésű, izmos állat. Jellegzetessége szögletes, balta formájú feje, hosszú szemöldök- és szakállszőrzete, valamint durva, drótszerű, sűrű bundája, melyet éventetrimmelni kell. Gyermek mellé kitűnő választás!



Puli
A puli egy ősi magyar fajta, amely különleges bánásmódot igényel (részletek a videóban). Sajnos, a puli napjainkban Magyarország határain kívül népszerűbb, mint idehaza. A megfelelően "előkészített" - ivarérett - puli lenyűgöző látvány, viszont a csillogó külleméért nagyon sokat kell tenni a gazdinak. Mozgékony, fürge, energikus, sohasem lusta. Hihetetlenül tanulékony. Hűségét, alkalmazkodóképességét sok novellában megörökítették írónagyságaink.






 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..