KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


BIKA

BIKA

Szerző: Videokedvenc | 2012. június. 18. 12:31


Kiegyensúlyozott, csak a természetben érzi igazán jól magát. Szexuális igénye feltűnően nagy. Érzékeny a torka, a hangszálai és a nemi szervei.




A természet teljes pompájában virul. A „gyönyör hava” minden teremtményben felébreszti a szerelmet és a szexuális ösztönöket. A Bika ősidők óta a termékenység szimbóluma, a nyugodt erő jelképe.
A Bika az erő mítosza, a termékenység szimbóluma, a föld megtermékenyítő erejének jel­képe. Amikor a Nap - április utolsó harmadában - a Bika jegyébe lép, hogy ott időzzön egészen május derekáig, a tavasz már lényegében bevégezte áldásos tevékenységét.
A Bika természetesen egyfajta sejtelmes fenyegetést is megtestesít, hiszen alapjában véve lusta természetű, de jaj, ha feldühítik, letipor mindent és mindenkit! Embert emésztő szörny volt a görög mitológiabeli Minotaurusz is - félig bika, félig ember aki a nevezetes labirintus közepén várta áldozatait. Az Arany­borjú, melyet az izraeliták a Sineai-hegy tövében alkottak meg, bikaborjú volt: a termékenység szimbóluma. Freud pedig modern Bika-mítoszt teremtett, amennyiben az élet minden rezdülését a szexualitásra vezette vissza...


A Bika kutya

Az ilyen eb megértéséhez abból kell kiindulni, hogy az ő jegye a legstabilabb az állatöv jegyei közül. Eleme a föld, tehát a négy őselem legsűrűbbike. Aki ilyen kutyával találkozik, az lesz a véleménye, hogy csak nehezen lehet kapcsolatot teremteni vele. Bizony nem könnyű előcsalogatni őt óvatos tartózkodásából, s hasonlóképpen nem könnyű kihozni a sodrából.
A Bika maga a nyugodt erő. Hihetetlenül sokat eltűr, ám a végsőkig nem érdemes feszíteni a húrt vele szemben, mert ha egyszer megelégeli a macerálást, megnézheti magát az
ember! Ha a Bikát sikerül feldühíteni, kő kövön nem marad!
A Bika jegyében született eb általában nem túlzottan fürge jószág, sőt látszólag kifejezetten lusta, kissé nehézkesnek tűnő állat. Ám fölöttébb szívós és kitartó. Voltaképpen - mint minden fajtársa - imádja a mozgást, a szabad természetet, de a maga nyugodt, megfontolt módján. Mindez jellemző tanulási készségére is. Az a kutya, mely a Bika jegyében látta meg a napvilágot, bármire kiképezhető, de rögtön tegyük hozzá: nem egykönnyen, mert nem túlzottan gyors felfogású. Az is igaz viszont, hogy ha egyszer megtanul valamit, soha többé nem felejti el.
Rendszerint kiváló egészségi állapotnak örvend. Jellemző módon nem betegszik meg gyorsan, nála minden lassan megy! Először csak magában szenved. Valami baja van, de ez nem látható rajta igazán. A betegség többnyire mélyen fészkel benne, és sajnálatos módon épp oly kitartó, mint hordozója.
Ehhez az is hozzájárul, hogy a Bika jegyű kutyák türelmesek és nem túl kényesek. Ezért hát többnyire kizárólag akkor adják jelét valamilyen kórnak vagy fájdalomnak, amikor az már meglehetősen elhatalmasodott rajtuk. Ez, no meg alapvetően pesszimista beállítottságuk teszi oly nehézzé, hogy a Bika jegyében született kutyákat alaposan, maradandó következmények nélkül ki lehessen gyógyítani bajukból.
Milyen betegségek fenyegetik ezeket az ebeket? Nos, rendkívül érzékeny a torkuk, így azután könnyen kapnak torok és mandulagyulladást túl hideg víztől, kis fagyizástól, illetve télvíz idején a hónyalogatástól. Kényesek a nemi szerveik is. A kanok hajlamosak a hímvesszőgyulladásra, a húgykövességre, a szukák pedig főként a hólyaggyulladásra és a vizeletcsepegésre.
Összefoglalva: A Bika kutya nyugodt, erős, szívós, kitartó, kicsit lassú, de engedelmes, szorgalmas, kötelességtudó. Érzékeny pontja a torka, a légző-, valamint a nemi szervei, továbbá a vérkeringése.

A Bika gazda

A Bika jegyében született ember természetének lényege a befelé forduló, nyugodt szemlélődés: aki egy Bikával találkozik, az lesz a véleménye, hogy igen nehezen lehet kapcsolatot teremteni vele.
Nem könnyű előcsalogatni tartózkodásából. Alapjában konzervatív típus, aki a változást többnyire a megbízható állandóság megzavarásának éli meg. A Bika: szikla valahol a magasban egy völgy fölött, úgy tűnik, ősi, örök mozdulatlanságban. Meglehetősen kézenfekvő, hogy az ilyen befelé forduló, meglehetősen zárkózott egyéniség jó társra találhat például egy csau-csau kutyában, melyről ugyancsak elmondható, hogy eléggé magának való, zárkózott, már-már közömbösnek tűnő teremtmény, képes órákig mozdulatlanul feküdni és higgadtan szemlélni a körülötte zajló eseményeket. De hasonló okokból könnyű elképzelni a Bika gazda mellé egy mélabús, töprengő angol vérebet vagy egy méltóságteljes megjelenésű, büszke komondort.
Tulajdonképpen a birtoklás jegyének is tarthatjuk a Bikát, általában ugyanis az ilyen jegyű embernek nagy anyagi igényei vannak és nincs borzalmasabb a számára annál, ha valaki a tulajdonára vet szemet. Ám ne gondoljuk, hogy kizárólag anyagiak orientálta lény. Aligha akad olyan jegy, melynek ilyen jó érzéke van a művészethez, a széphez. Ha például a Bika gazda úgy dönt, hogy „hivatásszerűen” tenyészteni fog, nem sajnál semmilyen áldozatot, pénzt, utazást, munkát, hogy tenyészete a lehető legjobb eredményeket érje el és kenneljéből minőségi kiskutyák kerüljenek ki.
A Bika ember többnyire nem túlzottan sportos egyéniség. Nyugodt, lehetőleg szabadságra van szüksége, békés, szép helyen, leginkább vidéken, esetleg tiszta, hangulatos parasztházban, egyszerűen, de ízlésesen és kényelmesen berendezett kis szobában.
Szereti a zenét, a képzőművészetet, szívesen gyűjt különösen szép vagy értékes dolgokat: régi képeslapokat, festményeket, érméket, könyveket, vázákat, ékszereket, régi bútorokat. Kedvenc hobbija lehet még olyan egyéb nyugalmas kikapcsolódás, ahol nem sürgeti az idő. Ilyen például a golfozás, a tekézés, esetleg a kertépítés. Mindezekből következik, hogy túlzottan tüzes, izgága, örökmozgó kutya - fox- terrier, airedale terrier, puli, vizsla, szetter, schnauzer - a Bika gazdának nem igazán való!
A Bika jegyében született kutyabaráthoz mindenekelőtt Skorpió eb illik, legalábbis ez van „megírva” a csillagokban. A Bika gazda és a Szűz, valamint a Bak kutya ugyancsak jó konstelláció. Ami pedig a fajtát illeti, a már javallt csau-csau és angol véreb mellett nagyon valószínű, hogy nem fogja megbánni, ha egy basset houndot, angol bulldogot vagy bordeaux-i dogot szemel ki magának.

Híres Bika kutyabarátok
  • Sigmund Freud (1856. május 6.)
  • Salvador Dali (1904. május 11.)
  • Honoré de Balzac (1799. május 20.)
  • Imanuel Kant (1724. április 22.)
  • Mária Terézia (1717. május 13.)
  • Zrínyi Miklós (1620. május 1.)
(Szöveg, a szerző engedélyével: Veress István - Kutya horoszkóp)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..