KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Egy idős kutya is megérdemli a szeretetet!

Egy idős kutya is megérdemli a szeretetet!

Szerző: Videokedvenc | 2013. szeptember. 30. 10:26


A Rex Kutyaotthon Alapítvány rendkívüli örökbefogadói napot hirdet, mely alkalommal elsősorban a nyolc évnél idősebb védenceink számára várják új gazdik jelentkezését. Az „Egy idős kutya is megérdemli a szeretetet!” programot, október 5-én, az Állatok Világnapja alkalmából rendezett családi nap részeként tartják Újpesten, a Rex Állatszigeten.




A menhelyek zsúfolásig telve vannak gazdára váró kutyákkal. Esélyük, mégis a fiatalabb állatoknak van leginkább új gazdához kerülésre. Talán azt gondoljuk, a kölyökkutyával könnyebb? Még gyorsan meg tudja szokni új gazdáját? Aranyos, bohókás, könnyen tanítható! Az idős kutya viszont már problémás? Senki sem tudja, hányattatott életéből mennyi van még neki hátra! Talán nem is szokja meg új környezetét, gazdáját. Tanítani sem lehet már...
 
Ezeket, és ezekhez hasonló kérdéseket és elutasító válaszokat kapnak időről időre a Rex Állatsziget örökbefogadói központjába érkező leendő befogadóktól. Az ilyen tévhitek miatt, a menhelyen egyre több az idős állat, akinek nagyon kevés az esélye arra, hogy valaha családban, gazda mellett élje le hátralévő életét. Pedig ezek az állatok ugyanúgy megérdemlik, hogy kapjanak még egy esélyt. Kedvesek, bájosak, okosak, illedelmesek. Semmi rosszat nem tettek életükben. Bűnük annyi volt csupán, hogy kitaszították őket, mert létszámfelettivé váltak a korábbi gazdinál, aki sokszor a testi épségüket sem kímélte.
 
Érthető, hogy sokan mégis fiatalabb állattal szeretnénk megosztani életüket, ha már egyszer megszületett az elhatározás, kutyát szeretnénk. Ha eltekintünk mégis saját érdekeinktől, ha valóban azért fogadunk be egy állatot, mert segíteni akarunk rajta, érdemes átgondolni újra, hogy mivel segítünk nagyobbat.

Vihetünk haza kölyök állatot, aki talán az elkövetkező 10-14 évét velünk tölti. Akinek az oltási programját követni kell. Ivartalanítani, ha ez még nem volt elvégezhető az életkora miatt. Meg kell tanítani a szobatisztaságra. Meg kell tanítani arra is, ha egyedül marad a lakásban, kertben, akkor ne vonyítson egész nap a gazdira várva. Folyamatosan ügyelnünk kell rá, hogy ne legyen lehetősége szétrágni az útjába akadó cipőket, zoknit, megrágni a vezetékeket, vagy a bútort. Persze sokáig sorolhatnánk, szép hosszú a lista…
 
Választhatunk egy idős kutyát. Akinek valószínűleg mi vagyunk az utolsó esélye arra, hogy hátralévő életét még boldog, békés, szerető családi környezetben élje le szép, közös élményekkel tele. Akinek már kialakult személyisége van, így nem „veszünk zsákbamacskát”. Már nem akarja mindenáron meggyőzni a lakás különböző pontján lévő használati tárgyakat arról, hogy neki van a világon a legerősebb fogsora, amin nem fog ki semmi.
 
A Rex Alapítvány védencei között számos idős kutya van. Közülük legtöbben, kizárólag csak a koruk miatt nem találtak még gazdára. Éppen ezért az Állatok Világnapja alkalmából rendkívüli örökbefogadó napot tart a Rex Alapítvány, „Egy idős kutya is megérdemli a szeretetet!” címmel.
Az örökbefogadói nap célja, hogy minél több nyolc év feletti kutya találjon végleges gazdára, szerető családra, utolsó esélyre ezen a napon. A rendkívüli örökbefogadó napot az Állatok Világnapi rendezvény napjára, október 5-ére hirdették meg.
 
Aki ezen a napon 8 évesnél idősebb kutyát fogad örökbe annak a Rex Alapítvány segít azzal, hogy a kutyus, élete hátralévő részében a veszettség elleni védőoltást térítésmentesen kapja meg, valamint a Rex Alapítvány biztosítja, az örökbefogadott kutya három hónapra elegendő eledelét.
Az "Egy idős kutya is megérdemli a szeretetet!" programunkan örökbefogadható kutyáinkről ide kattintva juthat információhoz.

Leendő gazdik, jelentkezzetek!

További információ:
Rex Kutyaotthon Alapítvány
1048 Budapest, Óceánárok utca 33.
Telefon: +36-1-230-4080
E-mail: rexiroda@rex.hu












 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..