KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Fontos a kisugárzás! - Next Top Dog Model fotózás

Fontos a kisugárzás! - Next Top Dog Model fotózás

Szerző: Videokedvenc | 2013. január. 18. 15:17


A rendhagyó kutyaszépségverseny döntős mezőnyének az utolsó nagy próbatétele a nagy finálé előtt egy fotózás volt. A fotósok nagyon elégedettek voltak a kutyusokkal, ők már végső győztest is tudnának mondani.


(fotó: Klauda Zalán/z33photo)



A Next Top Dog Model egy rendhagyó kutyaszépségverseny, mert itt nem az a fontos, hogy mennyire arányosak az állatok, hanem az, hogy mennyire együttműködők. A döntősöknek itt minden utasításnak eleget kell tenniük, hiszen fotós kamerája előtt kell pózolniuk, valamint a kifutón, idegen kísérettel is tartaniuk kell a koreográfiát.

A 2012/2013-as kiírásra rengetegen jelentkeztek, de csak 14 kutyusnak volt helye a fináléban. Nekik a mindent eldöntő seregszemle előtt még műtermi és kültéri fotózáson kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.
 


(fotó: Kiss Csanád/vauvau.hu)

“Kutyákat fotózni nagyon hálás téma, mert szinte bármit csinálnak, az képes érzelmeket kiváltani az emberből. A mozgékonyságuk okozhat nehézséget, de ha jól van időzítve a fotózás, tehát például nem a délutáni 5km-es séta elé tesszük, amikor még izgatott a kutya, akkor általában kezelhetőek a kedvenceink. Egy kis időt nem árt akkor sem adni nekik, hogy szokják a környezetet, a szituációt.” - magyarázza a kutyafotózás szépségeit Klauda Zalán glamour-fotós, aki ebben az évben csatlakozott a Next Top Dog Model stábjához.

A műtermi képeket Kiss Csanád, a vavau.hu fotográfusa készítette. Csanádnak nem ez volt az első kutyás munkája, ő már négy éve megállás nélkül ontja magából a házikedvencekről készített különleges fotókat. Neki volt szerencséje a tavalyi mezőnyhöz is, így abszolút reálisan látta az idei év főszereplőit.

“Ha szigorú szeretnék lenni a rendezvény szelleméhez, akkor azt kell mondjam, hogy az idei mezőny sokkal inkább megfelel az elvárásoknak, mint a tavalyi. A 14 döntős kutyus között nincsenek kiemelkedő egyéniségek, kis különbségekkel, de mindegyik kutyus hozta az elvártakat. Érdekességképen jegyezném meg, hogy egy kutyás fotózás teljesen az ellenkezője egy emberrel végzett munkának. Itt nem tudunk előre készülni, sokat kell improvizálni, és alkalmazkodni a kutyus személyiségéhez.”
 

(fotó: Klauda Zalán/z33photo)

Idén a nagytestű kutyák fölénye szembetűnő. Míg tavaly jobbára a kistermetű kutyusok vitték a prímet, a mostani döntősök között alig találunk a szó klasszikus értelmében vett ölebeket. Itt már mindegyik kutya haladó szinten van az engedelmességgel, így ezzel a tulajdonsággal már nem lehet megnyerni a versenyt. Akár az emberek esetében, a kutyáknál is rendkívül fontos a kisugárzás.

“Egy kész receptet nem tudok mondani arra nézve, hogy milyen kutyával lehet biztosan győzelmet aratni.” - magyarázza Kiss Csanád. “Nem az a fontos, hogy milyen külső adottságokkal rendelkezik az állat, hanem az, hogy mennyire egyéniség. Ha nagyon szeretnétek belőlem konkrétumokat kihúzni, akkor azt tudom mondani, hogy a filmekben ismertté váló fajták nem véletlenül keltették fel a filmesek érdeklődését. A labradorokkal, golden retrieverekkel, pulikkal nagyon könnyű az együttműködés, ezt tapasztalatból is mondhatom, de ez csak a siker egy apró összetevője.”

A fotósok egy egész hétvégén keresztül foglalkoztak a finalistákkal. A közös munka tapasztalataira támaszkodva már letették a voksukat a dobogósok mellett, de érthető módon ezt az eredményhirdetésig nem kívánják nyílvánosságra hozni.
 

(fotó: Kiss Csanád/vauvau.hu)

“Nem igazán tudok kiemelni senkit a versenyzők közül, minden kutyában megvolt az a bizonyos plusz, ami miatt döntősök lettek. A kutya viselkedésén mindenképpen visszaköszön a gazdi személyisége is. Azok az állatok, amelyekkel napi több órát is foglalkoznak, jó eséllyel végeznek majd az élmezőnyben.” - latolgatta az esélyeket Klauda Zalán.

A döntősök listáját itt találjátok:
http://videokedvenc.hu/cikk/next_top_dog_model_a_dontosok

Az esemény hivatalos facebook oldalát pedig itt:
http://www.facebook.com/pages/Next-Top-Dog-Model/226582080700828

A döntő január 26-án, 17:30-kor kezdődik majd Óbudán, a Symbolban.
 


 


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..