KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Húszezer állatot mentett meg a tinisztár

Húszezer állatot mentett meg a tinisztár

Szerző: Videokedvenc | 2012. december. 09. 22:04


Hatalmas ereje van a közösségi médiának. Egy Amerikában ismert énekes tinisztár facebook csoportot hozott létre, majd ennek segítségével több mint húszezer menhelyi kutyát mentett meg az eutanáziától az elmúlt két évben.


(fotó: facebook)



A közösségi média észrevétlenül hatalmas szeletet hasított ki az életünkből. Egyes felmérések szerint a televíziónál is nagyobb ereje van egy-egy ilyen oldalnak. Az emberek többsége már ezt a csatornát használja elsődleges információ forrásnak. Ezt a hatalmat használta ki Lou Wegner, az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő tini énekes-színész, aki két évvel ezelőtt, 14 évesen hozta létre a Kids Against Animal Cruelty (Gyerekek Az Állatokal Szembeni Kegyetlenség Ellen) csoportot. A kezdteben csak 47 követővel rendelkező közösség hamar megsokszorozódott, ma már 16 ezernél is többen kísérik figyelemmel a csoport tevékenységét.

„Szívszorító volt látni azt a sok szomorú állatot a menhelyeken. Akik azt hiszik, hogy ezeken a helyeken biztonságban vannak a gazdátlan állatok, azok tévednek. A legtöbbjük szenved a bezártságtól. Azt sem szabad elfelejteni, hogy amelyik állatot nem fogadják örökbe, az rövidesen életét veszti. A menhelyek tehát olyanok, mint a halálsor. Bezárva várják szerencsétlenek a gazdikat…vagy a halált. Ezt nem nézhettem tovább tétlenül, ezért hoztam létre ezt a csoportot.” – nyilatkozta a tinisztár az egyik amerikai lapnak.

Az elmúlt két év nem telt tétlenül, több mint húszezer állatnak találtak gazdit, vagyis megmentették őket az elaltatástól. A sikereken felbuzdulva Lou Wegner újabb csoportokat hozott létre a legismertebb közösségi oldalon, és ismertségét kihasználva kampányol a kóbor állatok örökbefogadása mellett szerte az USA-ban. Fontosnak tartja, hogy a gyermekek figyelmét  felhívják az állatkínzásokra, mert szerinte csak a következő generáció lehet képes megfékezni az állatokkal való kegyetlenséget. Az ifjú „celeb” tevékenységére már több ismert állatvédő szervezet is felfigyelt.

Szerencsére hazánkban is egyre több ismert ember áll ki az állatok jogai mellett. Keresztes Ildikó, a Back II Black-es Bebe, a zanzibáros Terecskei Rita, és Kulka János is többször adta már a nevét és arcát hasonló kezdeményezésekhez. Bárcsak minden tinisztárban ekkora lenne a felelősségérzet, hiszen a fiatal generációnak ők a követendő példaképek.


(forrás: globalanimal.org)



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..