KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Segítünk: Így válassz kutyát gyerek mellé!

Segítünk: Így válassz kutyát gyerek mellé!

Szerző: Videokedvenc | 2012. július. 24. 15:20


Roppant nagy felelősség a kutyatartás, de óriási öröm is egyben! Kitűnően ki tudja egészíteni a családot, a gyermeknek kiváló játszótárs, mindemellett a gyerkőc sokat is tanulhat az állattartásból! A választás előtt mindenképpen gondolkodj, az alábbi életkörülményeket nem hagyatod figyelmen kívül!


Életstílus
Minden kutya szereti a pszichés aktivitást és a szabadtéri elfoglaltságokat, de fajtafüggő, hogy milyen mennyiségben van rá szükségük. A kedvenc kiválasztásánál ezért rendkívül hangsúlyos, hogy körülbelül azonos igényeik legyenek a gazdinak is! Az otthonülős családok ne akarjanak vadászkutyákat tartatni, az örökmozgó emberek pedig ne fogadjanak be pásztorkutyákat, még akkor sem, ha a gyermek jóval túlfűtöttebb a szüléknél! A kutyatartás oroszlánrésze úgy is a szülőkre hárul majd!




Környezet
Talán mondanunk sem kell, menyire fontos szempont az élőhely, hisz’ a nagytestű kutyáknak gyakran több személyes élettére van szükségük, mint a felnőtt embereknek. Kertben tartod majd a kutyust, vagy társasházban? Gondold át jól, mert az élőhelyhez rosszul megválasztott eb sajnos felérhet egy átokkal!

Törődési igény
A kutya órási felelősség, nem játékszer! Ezt jó, ha már az elején megtanulja a gyerek! A legalapvetőbb törődésen túl azonban vannak olyan fajták, melyek extra figyelmet igényelnek, a bundájuk, a betegségre való hajlamuk, vagy egyszerűen a mozgásigényük miatt. Mielőtt fajtát választasz, nem árt, ha kikéred szakértő véleményét is!

Temperamentum
Fontos neked a gyermekeid egészsége, ugye? Akkor azt javasoljuk, hogy a családbarát fajták között keresgélj! Az agresszívabb fajtákat is lehet családbaráttá nevelni, de az állat ösztöneit nem hagyhatod figyelmen kívül! Hány olyan esetről hallani, amikor ártatlannak hitt harci kutya sebesített meg gyermekeket? Jobb félni, mint megijedni!

Költségek
Talán ez az egyik, ha nem a legfontosabb szempont. Egy kutyus fenntartása pénzbe kerül, és nem mindenki tud a mai gazdasági körülmények között áldozni egy hobbi állatra. Kis kutya kis pénz, nagy kutya nagy pénz, egy kutyát pedig jó esetben 10-15 évre vásárol az ember, 10-15 évig minden hónapban költeni kell rá!



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..