KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Kedvencek állatorvosa / Interjú a kétszeres nyertessel, Dr. Paál Csabával

Interjú a kétszeres nyertessel, Dr. Paál Csabával

Szerző: Videokedvenc | 2013. május. 28. 13:43


Dr. Paál Csaba a munkájának él, ritka, hogy ne találnák munkahelyén a páciensek. A magyarázat rendkívül egyszerű: a doktor úrnak a munkája a hobbija. Lassan négy éve vezeti a fehérvári állatkórházat, a tavaly és a tavalyelőtti szavazás végeredményét figyelembe véve nagyon is jól! A Kedvencek Állatorvosa Díj kétszeres győztesével beszélgettünk.




Mindenkinek megvan a maga története. Ön miért lett állatorvos?
A biológia szeretete és az orvoslás családi örökség, hiszen anyai nagyapám humán orvos, apai nagyapám agrármérnök, édesapám kutató biológus, lánytestvérem kertészmérnök. Mivel vidéken nőttem fel az állatok közelsége és szeretete beépült az ember életébe. Sok macskánk, két kutyánk, de haszonállatok (baromfi, sertés) is voltak szép számmal a családi gazdaságban. Ezen tényekből ered az orvoslás iránti érdeklődés, tudásvágy és az állatokhoz való kötődés. A másik befolyásoló tényező volt, hogy az egyetem megkezdése előtt az egyetem Szülészeti Tanszékének Kisállat Kórházában dolgozhattam egy évet, amely érdeklődő diákként nagy hatással volt rám és megerősítette fiatalkori elhatározásomat és vágyamat az állatorvoslás iránt.

Akkor ez nem is hivatás, hanem már szenvedély! Mi tudja Önt motiválni úgy szakmailag, mint emberileg a munkájában?
Szakmailag a minél több gyógyult, nehéz, bonyolult eset, emberileg az elégedett ügyfelek és a velük való szoros kapcsolattartás. Fontosnak tartom a kórház szakmai tevékenységének magas szintre hozását, a kollégákkal való korrekt, kölcsönösen előnyös kapcsolattartás kialakítását, példamutató betegküldési és irányítási rendszer kiépítését. A kórház működőképességének biztosításához szükséges pénzügyi tervek teljesítését és elégedett munkatársak közösségét fenntartani. Emberileg még szűk családi körben biztosítani párom és gyermekeim érzelmi és anyagi jólétét.

Mikor került a székesfehérvári rendelőbe?

2009. szeptemberében kerültem az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. székesfehérvári Állatkórházának élére, ahol jelenleg is dolgozom. Előtte a székesfehérvári Kisállatklinika Kft.-nél dolgoztam dr. Lorászkó Gábor mellett 12 évet, ahol gyakornoki évemet is töltöttem.


A székesfehérvári rendelő mióta üzemel?
1972-ben a Lancz házaspár alapította meg a kor követelményeit jelentősen meghaladó állatkórházat, amelyben úttörő tevékenységként kezdődött el a kisállatorvoslás magas szinten. Már abban az időben végeztek bonyolult lágyrész sebészeti műtéteket és elkezdték a csontsebészeti műtéteket is. Az állatok rehabilitációjakor sok alternatív gyógykezelési módszert rendszeresítettek (akupunktúra, magnetoterápia). Közel 20 éves tevékenység után többszöri vezetőváltás és sikertelen pénzügyi évek miatt az enyészet tárgyává lett kórházat 1992-ben Móré Attila vette át. A gyógyászati tevékenység fellendítése után ebből a kórházból nőtt ki napjaink egyik legnagyobb, legsikeresebb magyar állatgyógyászati cége. A kórház közben 2000-ben saját labort alapított, mely a vidéki kollégák ilyen irányú igényeit gyorsan elégítette ki (vérminták, tejminták vizsgálata). A következő komoly változás a kórház életében a 2011-es teljes körű rekonstrukció és modernizálás volt.

Milyen szakmai kihívásokkal kellett megküzdenie a rendelőben?
2009 szeptemberében teljesen új helyzetbe kerültem, hiszen vezetőként előtte nem dolgoztam, ami teljesen újszerű szakmai helyzet elé állított. A szakmai alapokat egy jól prosperáló, szakmailag igényes rendelőben 12 év munkával már megszereztem, emiatt orvosilag felkészült voltam egy orvoscsapat irányítására. Műtét technikákban is felkészült voltam, így irányítani, segíteni tudtam a velem együtt dolgozó orvosokat. A legnagyobb kihívást szakmailag 2009-ben azonban a kórház elmaradott, avult műszerparkja jelentette. Először a röntgen berendezést újítottuk meg, automata előhívó vásárlásával, majd laborgépeket vásároltunk és végül jött a teljes kórházi rekonstrukció, amikoris a teljes műszerpark megújításra került, új diagnosztikai lehetőségekkel együtt. Az átalakításokkal egy időben a szakmai szolgáltatás paletta folyamatos bővülése állandó szakmai fejlődést, továbbképzést követel, ami szintén nagy kihívást jelent az embernek. A másik nagy szakmai kihívást a kórház kiváló szakmai munkája révén folyamatosan bővülő, növekvő ügyfélkör megfelelő szintű ellátása jelenti. Ráadásul olyan célokat tűztünk magunk elé, ami a minimális várakozási időben (10 perc), a beutalt betegek magas színvonalú ellátásában és visszautalásában, a környező kollégák szakmai munkájának segítésében (gyors laborvizsgálatok, szakmai továbbképzések) nyilvánulnak meg.

A teljes kórház felújítás volt azonban a legnagyobb kihívás, hiszen teljesen újszerű, amerikai betegellátási alapokon nyugvó kórházat szerettünk volna elsőként létrehozni, amelyekben hazai tapasztalatok nem álltak rendelkezésre, így folyamatos szakmai és műszaki kutatásokra, egyeztetésekre és ezekből kifolyólag az ötletek, tervek szintetizálására volt szükség.


Milyen társadalmi tevékenységet végez a kórház?
A székesfehérvári Állatkórház egyedülálló, kiváló marketing munkájának gyümölcse, hogy kórházunk a város, sőt a régió egyik meghatározó állategészségügyi szolgáltató intézménye. (Ezúton is szeretnék köszönetet mondani kórházunk általános- és marketing vezetőjének, Németh Zitának az elért eredményekért.) Társadalmi aktivitásunk szintén egyedülálló ezen a téren, non profit rendezvényeinkkel társadalmi összefogást generálunk a felelős állattartás jegyében. Partnereinkkel és (civil) támogatóinkkal szeretnénk egy olyan világot, amelyben egyre nagyobb szerepe van az állatok jólétének, valamint a felelős állattartásnak.

Cégcsoportunk, az Alpha Holding küldetésének megfelelően közös célunk a magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása!

A Kedvencek Állatorvosa díjat egymás után kétszer is az Önök rendelője nyerte meg! Mit jelent Önnek és a munkatársainak ez az elismerés?
Mivel ez a díj csak az ügyfelek elégedettségén, elkötelezettségén alapszik, ezért kitűnő visszajelzés arra, hogy az ember egy megkezdett úton jól halad-e és további megerősítést ad neki munkája folytatásában. A díjat egyébként PR és marketing célokra is felhasználtuk, aminek következtében újabb elégedett ügyfelek birtokába kerültünk.
Mivel fiatal munkatársakkal dolgozom, számukra is pozitív visszaigazolás, hogy a napi tevékenységbe fektetett munka akár rövid időn belül is meghozhatja gyümölcsét és további értelmet ad a sikeres és céltudatos munkavégzéshez. Nem utolsó sorban az embernek ösztönzést ad, mint minden verseny, hogy újabb erőfeszítésekkel más magasságokba törjön.





 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..