KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Next Top Dog Model - Mindegyik döntős egy fazon!

Next Top Dog Model - Mindegyik döntős egy fazon!

Szerző: Videokedvenc | 2013. január. 21. 10:36


14 vannak, de mindegyik szerethető valamiért. Az egyik párnát játszik, ha le akarják zavarni a kanapéról, a másiknak pedig már komoly filmes múltja van. Ismerd meg a Next Top Dog Model döntőseit a gazdijuk jellemzése alapján.


(fotók: Kiss Csanád/vauvau.hu)






Argos
Fajta: rottweiler-német juhászkutya keverék
Kor: 4.5 éves
Bemutatkozás: Argos vagyok, 4,5 éves roti-németjuhász keverék kan. Gazdi sokszor Kreténkének hív :), míg az egyik haverom gazdija Argiellának. 2008. május 6-án születtem. 2009 elején, 9 hónaposan előző gazdim leadott egy gyepmesteri telepen, ahol altatás várt volna rám. Gazdim 3 nappal később fogadott örökbe, én vagyok az első saját kutyája. Kertes házban élek kinti-benti ebként, naponta 2-szer sétálunk a szomszédos Duna-parton. Gazdi ahova csak tud, magával visz. Legyen szó vásárlásról, ügyintézésről. Emberekkel nagyon bújós és kedves vagyok, főleg a gyerekeket imádom: sok bemutatón vettem részt, együtt játszottunk, terápiáztam a félőseket. Más kutyákkal barátságos-közömbös vagyok, de elég domináns, nem tűröm, ha kekeckednek velem. Többféle engedelmességi és ügyességi vizsgával rendelkezem, valamint számos versenyen vettem részt több-kevesebb sikerrel: frisbee, trükkverseny, szépségverseny, dog-dancing, BH versenyek.


Aston
Fajta: kínai meztelen kutya
Kor: 2.5 év
Bemutatkozás: Nehéz pár mondatban beszélni róla, őt ismerni kell! Baba kora óta a Népszigeti Kutyaiskolára járunk vele; ovi után elvégezte az alapfokú, majd a középfokú tanfolyamot is és jelenleg is újabb K99-es vizsgára készülünk. Igazi klikkeres kutya, imád dolgozni és állandóan pörög a pici agya! Többször szerepelt már a kutyaiskola tanfolyami bemutatóin is. Nagyon jól kijön másokkal, sose kötekszik; ha nem szimpi neki egy másik kutyus vagy ember, egyszerűen odébb megy. A lakásban szavát sem hallani, volt szomszéd, aki 1,5 év után vette észre, hogy kutya van nálunk. Nem alszik ágyban/kanapén; nem eszik asztaltól/tányérból, nem utazik táskában. Minden jó tulajdonsága ellenére sokszor feszegeti a határokat, nagyon határozottan és következetesen kell vele bánni/együtt élni, mert pikk-pakk a fejünkre nőne különben. Igazi egyéniség. Sajnos beteg a pici szíve, ezért a kedvenc sportját, az agilityt (és semmi más “pörgősebb” kutyás sportot) nem űzheti. Emiatt kezdtünk el idén nyár végén mantrailingezni.


Rasztari-Duci Dondi “BECSES”

Fajta: puli
Kor: 6 év
Bemutatkozás: Becsest különleges szőrköntöse teszi egyedivé, valamint nagyon jó természete. Idegen emberekkel is barátságos, valamint nagyon jól motiválható. A különböző kutyás sportokban is próbálunk részt venni: agility, dog-dancing, obedience, terelés, hogy megmutassuk hogy a mai világban is képes helyt állni a Puli eredményesen.


Beni

Fajta: Beagle
Kor: 2.5 év
Bemutatkozás: Benit nagyon sokan “csodakutyának” nevezik. Beagle létére hihetetlen miket meg nem tud tanulni, igazából nekem kellett megtanulni hogyan lehet a legjobban ezt a fajtát kezelni. Járunk kutyaiskolába, agility edzésekre és hobbi szinten dog dancing-elünk is. Emellett többször léptünk már fel óvodákban és általános iskolákban, talán terápiás kutyának is nevezhetném az én biglimet. Beni egy nagyon lelkes és szorgalmas kutya, aki azért a fajta jellegéhez hűen is tud viselkedni. Ennek ellenére mindenkinek kedvence, mivel bárkivel megcsinál bármilyen trükköt és ennek fejében még remekül irányítható. Az embereket imádja, főleg ha megfelelő dicséretet és jutalmat kap tőlük. Kutyákkal is nagyon jó indulatú, bár inkább óvatos, mint bátor. Pózolni a kamerának bárhol és bármikor tud, persze ennek a megoldása is az én feladatom. Imádok vele együtt dolgozni és ha az emberek őt is megismerik, akkor rájönnek hogy ő is ugyanígy érez.


Pusztai Pandur Füge "Démon"

Fajta: Hovawart
Kor: 3 éves
Bemutatkozás: Démon kedves, okos, temperamentumos, ugyanakkor nyugodt, barátságos, kiszámítható, jó humorú, kezelhető családtag. Tud ugatni, pacsit adni, helyben maradni ülve, állva, fekve, oldalára fekszik, leteszi a fejét, forog, tolat, apportozik, frizbizik. Szeret utazni, kirándulni. Imádja a vizet, legyen az csak egy kicsi pocsolya, neki muszáj belelépnie. Rengeteg vizsgát teljesített: engedelmes, ügyességi, nyomkövető, őrző-védő. Kiállításokon mindig eredményesen szerepel. Szerepelt fotózáson, reklámfilmekbe, tv és mozi filmben is.


Fido
Fajta: spániel keverék
Kor: 4 év
Bemutatkozás: Fido nagyon sokoldalú és rendkívűl sportos. Imád úszni, apportírozni és festeni is. Szabadidejében a dog dancing, cancicross és az egyéb sportok a kedvenc időtöltései. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy ő az első kutyám.


Gizmo
Fajta: papillon
Kor: 1 év
Bemutatkozás: Gizmo nagyon aranyos, kedves kiskutya. 5 hónaposan került hozzám. Nagyon szereti a hasát, ezért könnyen tanítható. Jutalomfalatért bármit megtesz. :) Elkezdtem neki dog dancing trükköket tanítani. Gyorsan tanul. Tánc közben folyamatosan csóvál, nagyon élvezi a közös munkát. Magabiztos kutya, nem ijed meg váratlan helyzetekben. Kutyás rendezvényeken nem zavarja a nagy tömeg, sok kutya, hangos zene. Mindenkivel nagyon barátságos, örül neki, ha valaki odamegy hozzá megsimogatni.


Hanna’s Golden Princess Blackberry “Misa”
Fajta: Golden retriever
Kor: fél éves
Bemutatkozás: Misát mikor hazahoztuk életünk legjobb döntését követtük el. Nagyon szeretjük egymást, amikor csak lehet vele vagyunk. Szinte mindenhová elkísér minket, étterembe, kocsmába, családi ünnepekre sőt még a karácsonyi vásárba is. Nagyon szocializált kis kutya. Sokat járunk vele kiállításokra. A legutóbbi kiállításokon, nagyon ígéretes minősítést kapott. Vadászkutya tréningekre is járunk, ahol szintén korának megfelelően teljesiti a feladatokat. Imádja az aktív tarmészetjárást,de az otthoni “dögledezést” sem veti meg. Sokszor azt imitálja ha le akarjuk zavarni a kanapéról, hogy ő csak egy párna. Imád minden zöldséget és gyümölcsöt, a kedvence a sárgarépa és az alma. Esténként az almaevésre külön rituálénk alakult ki. – Misa feszülten ül a kanapé mellett és nézi ahogy meghámozom az almáját és darabonkét adogatom neki. Sokat szoktam fotózni őt , minden helyzetben. Nagyon jól viseli a gépet, nem fordítja el a fejét, nem megy el. Ha beállított képről van szó mindig nyugodtan várja a következő instrukciókat.


Pamacs

Fajta: keverék
Kor: 7 éves
Bemutatkozás: Pamit másfél évesen fogadtam örökbe egy alapítványtól, ekkor kezdtem el vele foglalkozni. Először csak egyszerűbb trükköket tanultunk, majd belekóstoltunk a dogdancingbe és az agilitybe. Mindkét sportban eredményes versenyzővé vált, számos országot és versenyt megjártunk együtt. Nagyon érdeklődő, együttműködő kutya. Emberközpontú, gyerekekkel különösen jól kijön.


Roy
Fajta: malinois
Kor: 3.5 éves
Bemutatkozás: Azért különleges ez a kutya mert vele mindig vidám az élet! Teljesen mindegy mit csinálunk ő mindig élvezi és nagyon nagy kedvvel üz bármit, csakhogy a gazdája kedvében járjon.Lehet szó akár agilitiről vagy bármilyen munkakutyasportról vagy kiállításról. Szereti az emberek sőt nagyon is bújos kutya. Aki egyszer megsimogatja az le sem bírja rázni magáról ,mert utána már megy is követelni hogy simogassa még. Nagyon okos és jól nevelt kutya. Egy vadidegenek egy kisgyereknek is kellő motivációval megcsinál mindent. Roy kinti-benti kutya egyaránt. Szeret a kertben rohangálni nagyokat futkározni, de mindemellet a házban is jól érzi magát, amikor egyszerüen csak pihenni kell.


Sidney
Fajta: border collie és kelpie keverék
Kor: 2 éves
Bemutatkozás: Sidney igen aktív környezetben él, (mindig nagy a jövés menés) két másik kutyámmal együtt. Imádja az embereket főleg a gyerekeket vagyis a rajong értük kifejezés erre a legmegfelelőbb. Mentőkutya tanonc, jelenleg területkutató-alkalmassági vizsgával rendelkezik. Emellett agilityzik és flyballozik verseny szinten és néha néha frizbi versenyen is megjelenik. Trükköket is szép számmal tud. Vidám, kedves, munkamániás, határozott, együttműködő, ha szükséges önálló.


Széna
Fajta: keverék
Kor: 1.5 éves
Bemutatkozás: Széna egy nagyon szép keverék, és nagyon intelligens, barátságos is. Több mint 40 trükköt tud, aktívan foglalkozok vele: agilityzünk, dogdancingelünk és frizbizünk is (bár ez utóbbit csak hobbi szinten). Három hónaposan találtam meg egy hirdetésben, egy alapítványtól fogadtam örökbe. Házunk mellett van egy elkerített részben, ahonnan naponta többször viszem sétálni, edzeni.


Mókusvölgyi Trinity
Fajta: Berni pásztor
Kor: 6 hónapos
Bemutatkozás: Trinity a 2. berni pásztor kutyám. Amikor először megláttam az alomban, már akkor elbűvölt. Olyan volt, mint egy kis pamutgombolyag. Fiatal kora ellenére nagyon tanulékony, ugyanakkor minden hatványozottan megvan benne, ami a kölyökkutyákra jellemző ebben a korban. Ő egy imádni való, hiperaktív mackólány! Emberekkel, kutyákkal egyaránt nagyon barátságos. A juti falatért mindenre képes, igazi kis zabagép. Jelenleg kutyaoviba járunk. Túl vagyunk az első kiállításon, ahol nagyon ígéretes 2. helyezést ért el bébi kategóriában. Szabadidőmben sokat játszunk, sétálunk. Nordic walking edzésekre is jön velem, együtt sétál a csapattal. Fontosnak tartom, hogy boldog élete legyen, ezért minden tőlem telhetőt igyekezem megadni neki.


Nachylek Arcturus “Zmora”
Fajta: Lengyel agár
Kor: 1 éves
Bamutatkozás: Zmora igazi agár kamasz. Egy csetlő-botló, idétlenkedő, szeretetreméltó bohóc, aki mindenkit imád, aki szembe jön az utcán. Az agaras életformának megfelelően aktívan éljük mindennapjainkat, hatalmas sétákkal és hancúrozásokkal tarkítva.













 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..