KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Döbbenet: Kaktuszba esett a macska

Döbbenet: Kaktuszba esett a macska

Szerző: Videokedvenc | 2013. január. 03. 14:29


Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedik egy virgonc macskára. Pete cicus a nagy játék közepette beleesett egy kaktuszba, majd hirtelen az arizonai állatkórházban találta magát, ahol két órán keresztül szedegették ki belőle a töviseket. A gazdátlan cicusnak jól jött a szúrós kaland, hiszen felépülését követően azonnal örökbefogadták.




Pete egy átlagos házi cica. Virgonc, kíváncsi, felfedező; egy napon azonban túllőtt a célon. Nem tudni hogyan csinálta a kis buta, de belefeküdt egy kaktuszba. Nagyon csúnyán nézett ki az akció után, a testét elborították a tüskék. Válságos volt az állapota. Az arizonai állatkórházban két órán át tartott a tövisek kioperálása, főleg a szeme környékén és a pofijába fúródó tüskékkel kellett óvatosan bánnia az orvosoknak.

„Rosszabbul is végződhetett volna, mondjuk, ha kiszúrja a szemét az egyik tüske, vagy mondjuk mérgező a kaktusz. Sajnos sok gazdi nincs tisztában azzal, hogy a macska kíváncsi természeténél fogva szinten mindenhová felmászik és mindent megkóstol. Olyanok ők, mint a kisgyerekek. Egy-egy növény elfogyasztása pedig akár halálos is lehet, hiszen sok dísznövény mérgező a cicákra nézve. Legyenek óvatosak a cicás gazdik, ezt tudom javasolni!” – nyilatkozta a Petet ellátó állatorvos.


A Daily News beszámolója szerint Pete ráadásul egy gazdátlan cicus volt, az utcán fogták be állatbarát idegenek. A műtét után a helyi állatmenhelyen lábadozott, amikor betoppant az életébe egy szerető gazdi. Jean Mann nemrég veszítette el férjét, így a találkozás sorsszerűnek is mondható. Az idős hölgy azonnal beleszeretett a fehér-vörös cicába és magához vette. Jean nyilatkozata szerint remekül érzik magukat egymás társaságában.

A sokk hatására Pete óvatosabb cica lett, nem ugrándozik felelőtlenül és mindig az újdonsült gazdi közelében van, Jean pedig megfogadta a doktor tanácsait. Kaktuszoktól és mérgező dísznövényektől mentesen alakította ki otthonát, hogy Pete ne csak jól érezze magát, de biztonságban is legyen.


(forrás: nydailynews.com)



 

Válasszon!

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..