KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Már csak 14-en maradtak

Már csak 14-en maradtak

Szerző: Videokedvenc | 2013. január. 07. 15:01


Túl vagyunk a Next Top Dog Model 2012-es elődöntőjén, ahol a több mint 60 jelentkezőből csak 11 kutyus juthatott tovább. A döntő 14 fős mezőnye a közönségszavazás útján később bekerülő 3 kutyával lesz majd teljes. A szervezők már itt a mélyvízbe dobták a jelentkezőket.




Volt kicsi, volt nagy. Volt pajkos, volt szende. Volt pörgős, volt lusta. Ezen a délutánon azért jött el ez a sok kutyus a gazdijával, hogy részt vegyenek a Next Top Dog Model elődöntőjén, ahol elsősorban nem a szépségükkel, hanem a tudásukkal kellett levenni a lábáról a szakmai zsűrit. A gazdival való együttműködést – alapengedelmesség, ül, áll, fekszik; ott marad, behívás, pórázon laza séta –, valamint a kamera előtti viselkedést értékelték.
 
„Az elődöntőn nem volt nehéz dolga a zsűrinek, mivel éppen ez a változatosság adott teret az összehasonlításokra. Sokféle jelentkező volt, például őrző-védő és gyakorlott sportkutyák is. Jóval erősebb volt a mezőny, mint bármikor korábban. Az volt a tapasztalat, hogy a nagyobb testű, valamint a keverék ebek jobban, az ölebek kissé gyengébben teljesítettek. Az általánostól persze voltak eltérések, mert minden ellenkező híreszteléssel szemben, a pici kutyusok sem buták, ha megfelelően képzik és a jellegüknek megfelelő feladatok elé állítják őket” – mondta a főszervező, Kis Hegedüs Réka.



Videóriport az elődöntőről

Az elődöntőn Varga Mónika, több kutyás könyv szerzője megjegyezte, hogy a kölcsönösen kiegyensúlyozott, kellemes „családi” beilleszkedéshez nemcsak a kutyusoknak szükséges a tanulás, hanem fontos, hogy a gazdik is szert tegyenek az állatlélektan alapismereteire. 

Az Alfa Kutyaiskola kiképzője, Gurubi Zoltán szerint az elődöntőn pontosan látszott, melyek a csupán agyonkényeztetett házi kedvencek, és melyek azok a kutyák „akik” gondos oktatást kaptak. Az utóbbiak között is jobban teljesítettek a pozitív megerősítéssel nevelt kutyusok. Ez azt jelenti, hogy nem a hagyományos, büntetéssel, illetve fizikai kényszerrel való idomítás a célravezető, hanem a jó teljesítményének dicsérete, jutalmazása. Más, ha egy kutya azért ül le, mert a gazdája fojtogatja a nyakörvvel, és megint más, ha szívesen teszi, mert megdicsérik érte. Kérdésünkre, hogy miért fontos a gazdik oktatása is, nemcsak az ebeké, azt válaszolta: „mert az emberek könnyebben értik meg a kutyák nyelvét, mint fordítva”.

A zsűri 11 kutyusnak adott szabad utat a január 26-i döntőre, 3 kutyát pedig a közönség szavazhat be az esemény hivatalos facebook oldalán.



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..