KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Gyereket mentett: Nemzeti hős az arc nélküli kutya

Gyereket mentett: Nemzeti hős az arc nélküli kutya

Szerző: Videokedvenc | 2012. október. 17. 08:42


Kabang, a keverék kutya súlyos árat fizetett hűségéért: fél pofáját vesztette el egy borzalmas motorbalesetben. A fotókat látva nehéz elhinni, hogy az eb túlélte a szörnyű becsapódást, de úgy tűnik, az állat élni akarása nagyobb volt az őt ért traumánál. Azóta fél arccal éli az életét és hazájában, a Fülöp-szigeteken, nemzeti hőssé vált.




Nincs olyan ember a Fülöp-szigeteken, aki ne hallott volna Kabang hőstettéről, a médiának köszönhetően pedig már a világ is megismerte történetét. A keverék szuka a gazdi gyermekeit védelmezte, amikor egy szabálytalanul közlekedő motorkerékpár vészjósló tempóban közeledett feléjük. Kabang a motor elé vetette magát, aminek kereke szabályosan letépte pofájának felső részét.

A képek sokkolóak, elképzelni is szörnyű, hogy a hős állat milyen borzalmakon mehetett keresztül a baleset óta. Kabangot a helyi állatorvosok képtelen voltak meggyógyítani, ezért létrehoztak egy adománygyűjtő portált, ami az amerikai gyógykezeléseket volt hivatott fedezni. Csaknem egy év kellett hozzá, hogy összejöjjön az áhított 20.000 dollár (nagyjából 5 millió forint). Kabang most Kaliforniában lábadozik, szakértő kezek között.

 


Ezen a videón jól látszik, hogy milyen küzdelmes számára a táplálkozás is.


 
Az orvosok bizakodóak, meggyőződésük, hogy sikerült stabilizálni az állat állapotát. Két komoly műtét azonban még biztosan vár a félarcú kutyára. Egy fogászati beavatkozást muszáj végrehajtani rajta, emellett  pedig a pofáján tátongó hatalmas sebet is le kell majd zárni, hogy az ne tudjon tovább fertőződni. A szakértő team egyik tagja kijelentette, az adomány nem fedezi a protézis elkészítését, így Kabang sajnos kénytelen lesz fél pofával leélni élete hátralévő részét.

Az eb két éve került a "gazdáihoz", eredetileg azért "fogadták örökbe", hogy felhízlalják, majd megegyék. (Bármilyen furcsa is számunkra ez abban a térségben egy elfogadott dolog.) A család azonban gyorsan a szívébe zárta a négylábút, különösen a gyerekek, a 9 éves Dina és a 3 éves Princess szerette meg az állatot. Gazdái elmondása szerint elképesztő volt az az odaadás, ahogy ezt a két leányzót védelmezte. Ha akkor nem fogadják be a kóbor kutyust, akkor ma valószínűleg már nem élnének a lányok.

(forrás: SFgate.com)












 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..