KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Óriás schnauzer gyógyít Ausztráliában

Óriás schnauzer gyógyít Ausztráliában

Szerző: Videokedvenc | 2012. április. 26. 14:58


Ralf teljes értékű munkatárs a melbourne-i gyermekkorházban. Jelenléte még a legbetegebb gyerkőcökön is segít. Sokkal jobb hatással van rájuk, mint a gyógyszerek. A módszer nem új, de nálunk még mindig gyerekcipőben jár.




Ralf, az óriás schnauzer hivatalból járja a melbourne-i gyermekkórház folyosóit. Ő egyike azoknak az állatoknak, melyek egy terápiás program keretein belül segíti a pici betegek lábadozását. Ralf a kedvenc, ha ő megjelenik a kórtermekben, akkor még a legbetegebb gyerek is megfeledkezik fájdalmairól, és rohan hozzá, hogy megölelhesse.

„Egyszerűen hihetetlen, ha nem a saját szememmel látnám, el se hinném. Ahogy Ralf bejön a szobába, a kislányom szépen lassan felkel az ágyból és sétára indul vele, aztán megállítani sem lehet őket – mondta egy veserákkal küzdő kislány édesanyja.

Ralf minden bentlakóra ilyen hatással van. A 15 hónapos Zeke Harrison (a fotón) is csak vele hajlandó sétálgatni. A kisfiú egy ritka genetikai betegséggel küzd: szervezete nem képes lebontani a fehérjét. A furcsa pár mindenkinek mosolyt csal az arcára. A még csak totyogni képes Zeke rendületlenül követi a nála még négy lábon állva is magasabb „doktorbácsit”.

Az állatasszisztált terápia nem új dolog. Kutyák mellett cicák, madarak, nyulak, lovak és szamarak egyaránt segítettek már beteg embereken. Elsősorban a pszichés gondokkal küzdő betegeknél lehet látványos eredményeket elérni az állatokkal, de vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a stroke kezelésében is hatásos a módszer.

A terápiás kutyáknak számos szigorú követelménynek kell megfelelniük, egészségügyi (oltások, higiénés szabályok stb.) és viselkedésbeli (ismert előélet, engedelmességi vizsgán való megfelelés, alkalmazkodás stb.) előírásoknak egyaránt. A terapeutáknak is több szempontból kell alkalmasnak lenni a feladatra. Ismerni kell a gyerekeket, biztosan kell tudni kezelni a kutyát, szakmailag képzettnek kell lenni. Idehaza éppen ezért még nem annyira elterjedt ez a módszer, és csupán egy maroknyi társulat végez állatasszisztált terápiákat.


Ralfnak külön fényképes beléptetőkártyája is van!

Forrás: www.huffingtonpost.co.uk



 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..