KEDVENC BLOGOK

Vakáció
Idén teljesen betelt a pohár. Mindenféle szempontból. Sok volt a munka, sok volt a kutya, sok..
Agility
Szóval járunk agilityzni rendszeresen. Amit nem csak én, de Donnie is nagyon szeret. Vasárnap..
Mostanában történtek
Az utóbbi időben sajnos Almára nagyon rájárt a rúd. Ő soha nem..
Mákkal díjátadón jártunk!
Hatalmas megtiszteltetés ért a napokban! Példakép Díjat vehettem át a Nemzeti Színházban...


Hírek / Kegyetlenül mészárolják a tigriseket Ázsiában

Kegyetlenül mészárolják a tigriseket Ázsiában

Szerző: Videokedvenc | 2012. június. 27. 09:57


Hiába veszélyeztetett faj, továbbra is az orvvadászok elsőszámú célpontja a tigris. A védett állat szerveiért komoly pénzeket fizetnek a feketepiacon. A hatóság képtelen megfékezni a szervkereskedelmet.




Elképesztő méreteket öltött Ázsiában az orvvadászat, melynek leginkább a tigrisek a szenvedő alanyai. A gazdasági nehézségek arra késztetik a lakosságot, hogy ilyen brutális módon jussanak anyagi javakhoz, mivel a tigrisek szerveit busás áron lehet továbbadni a feketepiacon. Kereslet sajnos van rá!

Persze, amilyen az emberi természet, az orvvadászatot is megideologizálják! A tigris epéjéből görcsoldónak mondott orvosságot készítenek, a tigrisvér fogyasztásától földöntúli erőt remélnek, a fogukból szerencsehozó talizmánokat gyártanak, melyeket aztán szintén busás haszonnal értékesítenek. Mindez azért szomorú, mert a hatóság nem tesz túl sokat az orvvadászat megfékezéséért, pedig a tigrisek valamennyi alfaja védett!

Egy évszázaddal ezelőtt még mintegy 100 000 tigris élt szerte Ázsiában, mára a szabad természetben élő állományukat legfeljebb 7 000 példányra becsülik, korábbi elterjedési területének pedig már csak 7%-án fordul elő. Kilenc alfajából három már ki is halt: a bali tigris (Panthera tigris balica) az 1940-es években, a kaszpi tigris (Panthera tigris virgata) az 1970-es években, a jávai tigris (Panthera tigris sondaica) pedig az 1980-as években tűnt el végleg a Földről.

Hat élő alfajából három kritikusan veszélyeztetett: a szibériai tigris (Panthera tigris altaica) állományát 437-506, a szumátrai tigrisét (Panthera tigris sumatrae) 400-500 egyedre, míg a dél-kínai tigrisből (Panthera tigris amoyensis) ma már mindössze 20-30 egyed élhet. Másik két alfaj helyzete sem sokkal jobb: a bengáli tigris (Panthera tigris tigris) állománya 1300-4735 egyedből állhat, az indokínai tigrisből (Panthera tigris corbetti) pedig 1180-1790 egyed élhet. A maláj tigris (Panthera tigris jacksoni) egyedszáma egyelőre ismeretlen.


 

Ajánló

Mi a gazdi feladata, ha ellik az eb?
Mindig legyünk tisztában azzal, hogy vemhes-e a kutyánk!
Fertőző kullancsok – a te kutyád is veszélyben lehet
Legokosabb az állatot Lyme-kór elleni vakcinával rendszeresen..
Hogyan szabadíthatjuk meg a kutyát a bolhaekcémától?
Nagyon fontos, hogy ne csak a kutyán, hanem a környezetében is..
Lehet-e hátránya is a macska ivartalanításának?
Az állatorvos szerint vannak a macska ivartalanításának hátrányai..
Szívritmuszavar a kutyánál - csak semmi pánik
Szívritmuszavar: gyakori az ebeknél, de nem kóros.
Ilyen bajra figyelmeztethet a véres cicapisi
A húgykövesség speciális betegség, amire rendkívül hajlamosak a..